Тези мистериозни древни геоглифи в Казахстан вероятно са абсолютното доказателство, че

...
Тези мистериозни древни геоглифи в Казахстан вероятно са абсолютното доказателство, че
Коментари Харесай

Цивилизация на над 8000 години издават геоглифи в Казахстан

Тези мистериозни древни геоглифи в Казахстан евентуално са безспорното доказателство, че преди 8000 година е съществувала цивилизация, за която не знаем нищо.

НАСА сподели първите изображения с висока резолюция на някои от фигурите, снимани от височина над 600 км. Снимките ще оказват помощ и за откриването на други геоглифи, които са останали незабелязани до момента.

Въпреки че първите няколко геоглифа са открити преди 8 години, сега броя на невероятните фигури надвишава 260. Най-старите от тях са на 8000 години и се намират наоколо до античен неолитен град. Най-големият геоглиф е великански квадрат, който се състои от 101 земни насипа.

Ъглите на големия квадрат са свързани посредством диагонали, а цялата повърхност на квадрата е по-голяма от тази на Хеопсовата пирамида в Гиза, написа Ню Йорк Таймс. Но също така има още най-малко 200 геоглифа, които не са били видяни до момента и щяха да останат такива, в случай че не бяха сателитните фотоси и интереса на археолозите.

 NASA NASA

Когато Дмитрий Дей разкрил мистериозните фигури през 2007, той си помислил, че гигантският квадрат съставлява останките от руско военно оборудване, само че в идващите дни видял още фигури и до края на годината съумял да разпознава десетки геоглифи. Днес броят им е над 260 и не се знае какъв брой още има.

„ Никога не съм виждал нещо сходно. Намирам го за извънредно “, споделя Комптън Тъкър (Compton Tucker), който е основен откривател на биосферата в НАСА.

Въпреки че някои учени считат, че казахстанските рисунки са предопределени за гледане от въздуха, тъкмо както геоглифите в Наска, само че Дмитрий Дей отхвърля тези догатки и счита, че това няма никаква връзка с извънземни.

Според някои специалисти, в далечното минало тези земи са били много привлекателна дестинация за номадските племена, които процъфтявали в този район сред 7000 и 500 година прочие н.е. Но е извънредно необикновено номадско племе да се е застояло на едно място задоволително дълго време, че да направи толкоз доста и комплицирани фигури.

 NASA NASA

Според Дей тези енигматични геоглифи може би са употребявани за наблюдаване и следене на придвижването на слънцето, т. е. съставляват нещо сходно на Стоунхендж във Англия.

Според Джидре Матузевициуте (Giedre Matuzeviciute), който е археолог в Кеймбриджкия университет, в изработката на тези геоглифи е вложено „ голямо изпитание “.

Това потвърждава, че античните хора са били надалеч по-напреднали, в сравнение с считаме. Подобни открития провокират от ден на ден въпроси за същинската история на човечеството. Археологът от Кеймбридж не е уверен, че мистериозните фигури би трябвало да се назовават геоглифи, тъй като счита, че те са демонстрация на изкуство и нямат практическа употреба.

Мегавселена

 

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР